Fet-tisdagen

Idag är det fet-tisdagen. Och då ska man äta semlor. Semlan är ett traditionellt bakverk som funnits i flera hundra år. Redan Kung Adolf Fredrik lyckades ju äta ihjäl sig(!) på semlor.
Men de senaste två tre åren så tycker vissa bagerier att man ska "piffa till" klassikern.
Det tillverkas varianter med pärlsocker och mandelspån. Bär i grädden. Wiener-semlor. Choklad-semlor. Med mera, med mera.
Så kan vi inte ha det!!! En semla är en vanlig slät kardemumma-bulle, med vispad grädde och mandelmassa och sen ska det vara florsocker på toppen.
Den kan varieras på två sätt, och det är med runt eller trekantigt lock. Inga andra sätt accepteras.
Sen kommer vi kanske till det äckligaste av allt. Hetväggen!.
För den som inte vet så är det en vidrig avart där man sänker ner hela semlan i het mjölk och slafsar i sig. Det var kanske något man var tvungen att göra förr i tiden när man inte hade tillgång til färska bullar, men idag... nej stopp där.
Idag var det som sagt fet-tisdagen. Och då ska man äta semlor. Men vi fick bara vete-bröd på jobbet.

Eftersom det är i stort sett helgdag, så festar vi till det med två filmer. Först en på den vidriga hetväggen, och sen för att muntra upp oss igen efter det otäcka, så tittar vi på Werner och Werner. Tack för kaffet.
Alperna

Surgubben har varit och åkt skidor i alperna en vecka. Därför har bloggen fått vila ett tag. Det fanns helt enkelt inget att vara sur på därnere.
Men nu är Surgubben tillbaka i slaskiga Göteborg, så snart är han riktigt sur igen.

RSS 2.0